“Peerless XLS-12” subwoofer’is

  • Pritrūkus mano audio sistemai žemo dažnio, nusprendžiau susikonstruoti galingą ir kokybišką subwoofer’į. Šiam projektui pasirinkau danų firmos”Peerless” 12 colių garsiakalbį “XLS-12” – eXtra Long Stroke, kas išvertus iš anglų kalbos reiškia, ypatingai tolimas smūgis 🙂 Dėžės matmenis (450 x 450 x 450 mm) ir plokštes MDF (25 mm)  pasirinkau remdamasis originaliu (skirtu būtent šiam garsiakalbiui) “XLS1000” kolonėlės konstravimo aprašymu. Šiai kolonėlei taipogi naudosiu pasyvų garsiakalbį “XLS-12 passive“. Šiuo metu dėžė yra jau beveik suklijuota. Štai kelios nuotraukos:

  • Ateinančią savaitę turėčiau prisukt garsiakalbius ir išbandyt šį subwoofer’į 🙂

 

2007-09-26

  • gi, prisukau vakar garsiakalbius, o kadangi atkeliavo ir labai lauktas žemo dažnio stiprintuvas “Reckhorn A-400“, tai buvo puiki proga viską vienu kartu išbandyti. Pirmas įspūdis tikrai geras, žemi drebina sienas, spintas ir net virtuvėj indus 🙂 Kolonėlei prijungti naudojau 2 x 6 mm2 kabelį. Čia keletas šviežių nuotraukų:

  • Kitą savaitę gausiu groteles, todėl reiks pasirūpinti ir gražia subwoofer’io išvaizda.

 

2007-10-05

  • Užvakar užėjo noras paardyti woofer’io stiprintuvą “Reckhorn” ir pažiūrėti kokias detales vokiečiai deda į savo produktus. Viduje radau: šešis “Toshiba” (2SC5200/2SA1943) tranzistorius; šešis neaiškios firmos “RM” (4700uF 80V) kondensatorius; 450VA toroidinį transformatorių (2 x 45V) ir kitas detales 🙂  Štai nuotraukos iš šio skrodimo:

O čia woofer’io dėžės brėžinys:

P.S. Tą žalią stiprintuve ONN/OFF jungiklį ketinu pakeisti į modernesnį ir gražesnį 🙂

 

2008-01-29

  • Dėl laiko trūkumo niekaip neprisiruošiu pabaigt šio subwoofer’io apdailos ir sukonstruot žemo dažnio stiprintuvo įjungimo schemos naujam mygtukui. Dėžei planuoju daryti “black piano” stiliaus apdailą. Sustoję darbai turėtų pajudėti mėnesio bėgyje 🙂

 

Projektas sustabdytas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *